Sarımsak yenince nefeste oluşan kokuya yol açan bir kimyasal maddenin, vücudu yüksek tansiyon ve kalp krizinden koruduğu ortaya çıktı.
ABD'nin Alabama Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, sarımsaktaki "allisin" maddesinin hidrojen sülfatta parçalandığını ve bunun da nefesin ve derinin kokmasına neden olduğu belirlendi. Araştırmacılar, bu kimyasal maddenin ayrıca damarların genişlemesini sağlayarak, yüksek tansiyonu düşürdüğünü tespit ettiler.
Araştırmanın başında yer alan Dr. David Kraus, sarımsaklı gıdalarla beslenmenin yararlı yanlarının hidrojen sülfat aracılığıyla ortaya çıktığını belirtti.
Tarih: Cmt Ağu 22, 2009 12:46 am Mesaj konusu:
--------------------------------------------------------------------------------
"Sarımsağın antihipertansif etkisi: En az 4 hafta boyunca günlük olarak alınan 600-900 mg kuru sarımsak preparatı (1.8-2.7 g/ gün taze sarımsak) sistolik kan basıncında ortalama 7.7 mmHg; diastolik kan basıncında ise ortalama 5 mmHg düşüşe neden olmuştur. ciddi persistan hipertansiyonu (diastolik kan basıncı >115 mmHg) olan 9 hastada yapılan bir pilot çalışmada 2400 mg kurutulmuş sarımsak tozu kullanılmış. İstatiksel anlamda diastolik kan basıncında belirgin düşüş 5-12 saat içinde, 5.saatte maksimum artışla birlikte görülmüş."
HERBAL PRODUCTS
Toxicology and Clinical Pharmacology
Timothy S. Tracy, PhD
Richard L. Kingston, PharmD 2007